7 februari 2022 : Week van de Circulaire Economie
Van 7 tot en met 12 februari 2022 staat de circulaire economie centraal. Met als doel te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. ProRail doet mee en organiseert op 10 februari een online event met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en Platform WOW.
Duurzame infra
Gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk werken aan dezelfde publieke opgaven: verduurzaming van de infra, voldoen aan de klimaatafspraken en bijdragen aan een leefbare wereld voor de volgende generaties. Op weg naar onze doelen kunnen we van elkaar leren door de voorbeelden uit de praktijk te delen. Delen betekent in dit geval vermenigvuldigen: kennis, kunde en resultaat. Naast veel aandacht voor de praktijk is er ook aandacht voor het wenkend perspectief als we verder gaan met samenwerken.
Alleen samen
Tijdens het online event 'Duurzame infra: alleen samen' op 10 februari brengen we de ervaringen bijeen over het verduurzamen van de infra van diverse provincies, gemeenten, waterschappen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en ProRail.
Workshops
De Jonge Klimaatbeweging neemt plaats op de toekomststoel en daagt je uit om te kijken vanuit het gezichtspunt van toekomstige generaties. In acht workshops met voorbeelden van het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen bieden we inspiratie en concrete handvatten waar je verder mee kunt.
Reserveer je plek!
Onze opgave is helder: een volledig CO2-neutrale voetafdruk van de spoorsector in 2050 op het vlak van emissie, energie en materialen. En in 2030 moeten alle infraprojecten klimaatneutraal en circulair zijn. We moeten dus bewuster omgaan met beschikbare materialen. Daarom zetten we in op volledig circulair materiaalgebruik bij het spoor en de stations.
Week van de Circulaire Economie
Door het hele land organiseren bedrijven, overheden en professionals van 7 tot 12 februari 2022 evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat we met elkaar daarvan kunnen leren. Goede voorbeelden krijgen een podium en we leren van gemaakte fouten. Samen zetten we zo flinke stappen richting een duurzame samenleving.