Verdachte koperdiefstal aangehouden in Almelo

Nieuws

2 oktober 2024

De politie heeft op 1 oktober 2024 in Almelo een verdachte aangehouden voor koperdiefstal rond het spoor. Deze aanhouding kon worden verricht na uitgebreid onderzoek van de politie en na een tip van een getuige. De vrouw (28 jaar) wordt ervan verdacht op 5 juli 2024 koper te hebben gestolen in Borne.

Levensgevaarlijk

ProRail is blij dat deze aanhouding is verricht. Hopelijk komt hiermee een einde aan de hinder die we hiervan hebben op het spoor en daarmee ook aan de hinder die het oplevert voor de reiziger. Vooral in de noordelijke en oostelijke provincies hebben we met enige regelmaat last van koperdiefstal. Dat zorgt ervoor dat er geen treinen kunnen rijden en dat er een aannemer naar de plek van de diefstal moet voor reparatie. Bovendien is het stelen van koper uit het spoor levensgevaarlijk. Er kan altijd een trein komen en de koperdief weet niet of er nog ergens spanning op staat. 

Het opsporingsonderzoek naar deze koperdiefstal is nog niet afgerond en loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.  

Actie Koperlokje

Lees een ooggetuigeverslag en bekijk in een video hoe de politie de verdachte van koperdiefstal - in een woning in Almelo - heeft aangehouden. 

Lees het verslag Lees het verslag

De getoonde foto's zijn illustratief en niet van de betreffende diefstal. Bovenstaand nieuwsbericht is in samenwerking met de politie tot standgekomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers