Informatieavond over werkzaamheden in Wierden

Nieuws

20 augustus 2024

Dura Vermeer werkt in opdracht van ProRail van zaterdag 28 september tot vrijdag 11 oktober dag en nacht aan het spoor in Wierden. Daarom organiseert ProRail op donderdag 5 september een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. De informatieavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Wierden aan de Spoorstraat 7.

Werkzaamheden

In Wierden vervangen we wissels en halen we wissels weg, zodat treinen vlotter kunnen aankomen. We vernieuwen sporen, treinbeveiliging en werken aan de bovenleiding. De overweg aan de Hexelseweg krijgt een STRAIL-overwegbevloering. Die bevloering zorgt voor minder trillingen van passerende treinen.

We werken in 2024 vaker en langer aan het spoor dan ooit tevoren, voor beter en meer treinverkeer. Dit brengt steeds grotere uitdagingen met zich mee.
Lees hoe we hiermee omgaan

Klaar voor de toekomst

We werken op het spoor tussen Zwolle en Wierden aan het verbeteren van transferveiligheid, stiptheid en snelheid van de treindienst Zwolle-Enschede. We maken werk met werk en zorgen voor een traject dat klaar is voor de toekomst.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers