Lift en trap spoor 1-2 Amersfoort Centraal buiten gebruik

Nieuws

6 september 2024

De trap en roltrap van het perron van spoor 1-2 op station Amersfoort Centraal worden aangepast. Omdat ook aan de lift wordt gewerkt, stoppen er op 30 september, 1 oktober en van 4 oktober tot en met 11 oktober geen treinen langs dit perron. Na de aanpassing is er meer ruimte voor reizigers, is de roltrap betrouwbaarder en verbetert de doorstroom.

Tijdelijke trap

De oude trap en roltrap naar spoor 1-2 zijn deze zomer verwijderd. Op dit moment staat er een tijdelijke trap. We gaan de locatie van de trap en roltrap omdraaien. Daardoor komt er meer ruimte voor reizigers, is de roltrap betrouwbaarder en verbetert de doorstroom. Van 26 september tot en met 11 oktober plaatsen we de nieuwe funderingen en overkapping van de trap en roltrap. We herplaatsen de tijdelijke trap. De nieuwe trap en roltrap worden in het weekend van 15 tot 17 oktober geplaatst.

In dezelfde periode werken we aan de technische installatie van de lift naar spoor 1-2. Die is buiten gebruik vanaf ’s avonds 26 september tot en met 11 oktober. Op 30 september en 1 oktober stoppen er geen treinen langs spoor 1-2, dat geldt ook voor 4 oktober tot en met 11 oktober.

Gevolgen voor reizigers

Vanaf 26 september 20.00 uur tot en met 11 oktober is er geen lift op spoor 1-2 beschikbaar. Ook is de trapopgang van spoor 1-2 naar de stationshal afgesloten. Reizigers kunnen de passerelle halverwege het perron gebruiken. Let op, hier kan het druk zijn, zeker in de spits. Hou rekening met extra looptijd op het station en het gebruik van een andere in- of uitgang dan je gewend bent.

Als het reizen per trein voor jou uitsluitend mogelijk is met een lift op het station, dan moet je in de periode dat de lift het niet doet in- of uitstappen op station Amersfoort Schothorst. Om vanaf daar verder te reizen, kun je gebruikmaken van een taxi. Je kunt deze taxi kosteloos boeken via NS Klantenservice, via 030-751 5155.

Toegankelijkheid

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen. Ook als je reist met een kinderwagen, bagage, een rolstoel of als je een functionele beperking hebt. Daarom maken wij onze stations toegankelijk voor álle reizigers.

Lees meer over toegankelijkheid Lees meer over toegankelijkheid

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers