Hoofduitvoerder bij Groningen Europapark; Willem Hendriksen
Nieuws
Op een bouwplaats is het een komen en gaan van mensen en machines die het werk uitvoeren. Om te zorgen dat alles op de bouwplaats volgens de vooraf gestelde planning loopt, mensen elkaar niet in de weg lopen en de bouwplaats veilig en netjes blijft is hoofduitvoerder Willem Hendriksen van Strukton aanwezig op het werk bij Groningen Europapark. Een kennismaking.
De neuzen dezelfde kant op
“In een project is er altijd een uitdaging en limiet aan tijd. Juist dan is het belangrijk dat de neuzen de goede en zelfde kant op blijven staan. Dat is wat ik probeer. Het team op gang houden en zorgen dat we volgens planning veilig, kwalitatief en netjes bouwen”. Ook een nette opgeruimde bouwplaats vindt Willem belangrijk en ziet hij als zijn rol. Net zoals veiligheid bij hem op nummer één staat. Als je bouwplaats een rommeltje is, krijg je geen snelheid in je project. En zonder veiligheid geen kwaliteit”.
Ervaring
Willem zit al 42 jaar in het vak. In 2009 kwam hij bij Strukton. Zijn eerste klus voor Strukton was ook in Groningen; de bouw van het kantoorgebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst (de voormalige IB-Groep en CFI) aan de Kempkensberg. . Hij werkte daarna op verschillende plekken. Van Maastricht tot Hoorn en zelfs ruim vier jaar in Saoedi-Arabië. Willem vertelt: “Dat was een mooie ervaring. De mensen zijn anders en dat vraagt om een andere aanpak”. Maar nu dus dichtbij huis, hij woont in Veendam. “Dat is fijn. Voor het eerst in acht jaar ben ik ‘s avonds op tijd thuis. Én ik kan nu mijn twee seniorenmiddagen opnemen, dat is ook mooi”.
Visitekaartje
Wat opvalt als je Willem tegenkomt is zijn kleding; nette broek, overhemd en colbert. Z’n werklaarzen eronder. “Dat heb ik overgehouden aan mijn tijd in Saoedi-Arabië, daar is het heel normaal om je als uitvoerder zo te kleden. Hier in Nederland valt het op, ik krijg er wel vaker een opmerking over. Maar ik vind dat je als hoofduitvoerder een visitekaartje bent van het bedrijf. Naar onderaannemers, maar ook naar de buurt. Je wilt dat je bouwplaats netjes is, dan is het ook belangrijk dat je er zelf netjes bij loopt”.
Sport om naar de eindstreep te komen
In al die jaren dat hij dit werk doet heeft hij er nog steeds plezier in. Willem: “Eigenlijk steeds meer. Je herkent de knelpunten, je weet wat er op je af komt en hoe je moet handelen. Tuurlijk blijft het altijd een uitdaging, problemen die opgelost moeten worden. Het is voor mij een sport om naar de eindstreep van een project te komen”. Vooralsnog blijft Willem nog wel even in Groningen. “Waar ik hierna terecht kom, geen idee, maar dat zien we wel, uitdagende klussen genoeg en ik ben nog lang niet klaar met dit werk”.
Meer nieuws
-
Meeste spoorprestaties boven afgesproken bodemwaarden
20 december 2024
-
Hans Smits stopt als directeur Verkeersleiding
12 december 2024
-
ProRail bereikt definitief cao-akkoord met vakbonden
10 december 2024