Nieuwe roltrappen op Amersfoort Centraal

Nieuws

24 oktober 2024

Bij spoor 4, 5, 6 en 7 van station Amersfoort Centraal worden nieuwe roltrappen geplaatst. Dit gebeurt van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 oktober. De liften naar die perrons zijn dan buiten gebruik. Er rijden ook minder treinen van en naar Amersfoort Centraal. Plan je reis van tevoren en houd rekening met extra reis- en looptijd.

Werkzaamheden

De  huidige roltrappen op Amersfoort Centraal zijn aan het eind van hun levensduur en moeten worden vervangen. Daarnaast voeren we nog andere werkzaamheden uit. We schilderen de perronkap op perron 2 (bij spoor 4 en 5) en we voeren onderhoud uit aan de twee traversen. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, rijden er op 26 en 27 oktober geen treinen op spoor 4 tot en met 6.

Let daarom op:

  • Reizigers die op spoor 7 aankomen tijdens de werkzaamheden kunnen geen lift en (rol)trap nemen naar de stationshal. Zij moeten omlopen via de traverse bij de Barchman Wuytierslaan en daar de trap nemen.
  • Reizigers die op spoor 4 of 5 aankomen kunnen geen lift en roltrap, maar wel de trap nemen om de stationshal te bereiken.
  • Reizigers die afhankelijk zijn van de lift kunnen uitstappen in Amersfoort Schothorst of Baarn. Om vanaf daar naar station Amersfoort Centraal te reizen, kunnen ze kosteloos een taxi boeken via NS Klantenservice (030-235 7822).
  • Plan van tevoren je reis in een reisplanner en houd rekening met een langere reis- of looptijd op het station.

Check de reisplanner: Check de reisplanner:

Looproutes

We informeren reizigers van tevoren en tijdens de werkzaamheden met stickers en borden bij de liften op Amersfoort Centraal en omliggende stations. Tijdens de werkzaamheden worden looproutes aangegeven en zijn er omroepberichten in de trein. Op het station is NS-personeel aanwezig om reizigers te begeleiden. Voor reizigers die afhankelijk zijn dan de lift is er een kosteloze taxiservice beschikbaar vanaf Baarn of Amersfoort Schothorst.

Meer te gebeuren

Na het weekend van eind oktober zijn we er bijna. Twee van de drie perrons zijn dan uitgerust met werkende liften en nieuwe roltrappen. Alleen op het perron bij spoor 1 en 2 staat dan nog een tijdelijke trap. Van 15 tot en met 17 november plaatsen we daar de trap en nieuwe roltrap terug. Op 15 november is daardoor de lift op het perron bij spoor 1 en 2 buiten gebruik.  Nog even doorbijten dus, maar daarna kun je gebruik maken van splinternieuwe (rol)trappen op Amersfoort Centraal.

Werk in Amersfoort

In 2025 starten we samen met gemeente Amersfoort met de voorbereidingen voor de uitbereiding van de kelderstalling aan de centrumzijde van het station. Begin van het jaar verleggen Stedin en Vitens kabels en leidingen op het stationsplein. Naar verwachting starten we begin 2026 met de bouw van de fietskelder.

Lees meer: Lees meer:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers