Riet Schroven verlaat ProRail

Nieuws

23 oktober 2024

Directeur Projecten en ExCo-lid Riet Schroven gaat ProRail per 6 december verlaten. Riet heeft de afgelopen vier jaar met passie en energie leidinggegeven aan het cluster Projecten en de directie Stations. Zij maakt de komende periode meer ruimte voor haar privéleven en oriënteert zich op de volgende stap in haar carrière.

Groei projectenportefeuille

Riet gaf bij ProRail leiding aan het cluster Projecten. Ze stuurde met haar directie de grote groei van de projectenportefeuille van het spoor aan. Dat moest onder ingewikkelde omstandigheden, zoals corona en schaarste in mensen en middelen. Onder Riets leiding is ProRail steeds meer duurzaam gaan bouwen en is het portfoliomanagement geprofessionaliseerd. 

Samen met de aannemers, ingenieursbureaus en anderen in de sector is in de afgelopen jaren een groot aantal projecten gerealiseerd of in uitvoering gebracht. Voorbeelden zijn station Groningen, ombouw Leeuwarden en Amersfoort, station Amsterdam Centraal en projecten binnen het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer.

Duurzame mobiliteit

Riet zegt over haar vertrek: “Ik heb ruim vier jaar vol passie voor ProRail gewerkt. Deze baan is een echte droombaan voor een techniekvrouw als ik. Toch zet ik even pas op de plaats zodat ik meer aandacht aan mijn privéleven kan bieden en me kan oriënteren op mijn volgende stap. Ik ben dankbaar dat ik met alle professionele collega’s binnen en buiten ProRail letterlijk heb mogen bouwen aan duurzame mobiliteit.”

“Riet heeft de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan de spoorsector en deed dat met passie en vakmanschap”, zegt COO Marieke Schöningh namens de raad van bestuur. “Namens ProRail en de spoorsector dank ik Riet voor de door haar neergezette prestaties en wens haar een mooie toekomst”.

Riet werkt nog tot 6 december bij ProRail.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers