Vernieuwd Den Haag Hollands Spoor feestelijk geopend

Nieuws

1 oktober 2024

De stationshal van station Den Haag Hollands Spoor is flink vernieuwd. Het station is beter toegankelijk en de faciliteiten zijn vernieuwd en uitgebreid. Reden om het station op maandag 30 september feestelijk te heropenen.

Toegankelijkheid en faciliteiten

ProRail bouwde een gloednieuwe lift en een nieuwe trap naar perron 1. Hiermee zijn alle perrons op het station goed toegankelijk. NS en regiovervoerder HTM hebben een gezamenlijke servicewinkel opgezet en het station heeft nu een AH to go. Daarnaast is de Starbucks onder handen genomen.

Regiodirecteur Helga Cuijpers: “De stationshal is enorm opgeknapt. En met de nieuwe lift en verplaatsing van de trap naar perron 1 is  de toegankelijkheid verbeterd. Een mooi resultaat. Ook de samenwerking met NS hierbij is er een om trots op te zijn."

Regiodirecteur Helga Cuijpers bij de heropening van het station
Regiodirecteur Helga Cuijpers bij de heropening van het station

Vernieuwde stationshal

De in- en uitcheckpoorten zijn verplaatst waardoor de trap en lift van spoor 1 pas ná inchecken bereikbaar zijn. De oude trap zat aan de westzijde van de stationstunnel. Deze is verplaatst naar de oostzijde van de tunnel, op de plek waar vroeger de Broodzaak zat. De nieuwe lift zit ook in deze hoek.

ProRail heeft het tegelwerk in de stationshal vervangen. Na de bouw van de nieuwe lift en de verplaatsing van de poortjes, begon NS in het voorjaar van 2024 met het vervangen en verplaatsen van de winkelpuien in de stationshal. Deze zijn nu voorzien van automatische schuifdeuren waardoor het energieverbruik van de winkels lager wordt. Daarnaast is het metalen plafond onder het balkon bij de ingang gerenoveerd en verhoogd. De stationshal oogt nu overzichtelijker en er zijn geen donkere ruimtes of hoeken meer.

  • De trap naar perron 1 is verplaatst
    De trap naar perron 1 is verplaatst
  • Met een lift naar perron 1 is de toegankelijkheid van het station verbeterd
    Met een lift naar perron 1 is de toegankelijkheid van het station verbeterd
  • Meer werkzaamheden volgen: In 2025 worden onder meer de perronkappen onderhouden
    Meer werkzaamheden volgen: In 2025 worden onder meer de perronkappen onderhouden

Meer werk op de planning

Helga Cuijpers geeft aan dat Prorail met Den Haag Hollands Spoor nog niet klaar is: “De komende jaren voeren we nog verschillende werkzaamheden uit op Den Haag HS. In 2025 worden perronkappen onderhouden en telecominstallaties vervangen. In 2026 worden roltrappen en een deel van de vloertegels en wandtegels vervangen.”

Nieuwe lift

Op station Den Haag Hollands Spoor kon je voor alle sporen de lift pakken, maar nog niet naar spoor 1. We bouwden daarom een nieuwe lift in het monumentale station. Zo verbeteren we de toegankelijkheid van Den Haag HS.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers