Werkzaamheden aan het spoor tussen Sappemeer en Zuidbroek

Nieuws

21 oktober 2024

In de herfstvakantie werken ProRail en verschillende aannemers aan het spoor tussen Sappemeer en Zuidbroek. De meeste werkzaamheden zijn voor de snelheidsverhoging die nodig is voor de Wunderline. Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november rijden daarom geen treinen op het traject tussen Groningen - Veendam en Groningen - Bad Nieuweschans.

Wunderline

In opdracht van de provincie Groningen werken we aan een betere en snellere treinverbinding tussen Groningen en Bremen in Duitsland, De Wunderline. Tussen Sappemeer en Zuidbroek verstevigen ProRail en Gebr. De Koning de ondergrond. Dit doen we door onder andere damwanden en H-profielen aan te brengen. Treinen kunnen zo met hogere snelheid gaan rijden. Ook zijn er grondwerkzaamheden en kabel- en leidingwerk. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen kortere of langere periode afgesloten. Meer informatie over het project Wunderline en de werkzaamheden is te vinden op de website van de Wunderline

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Wil je reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op de website van Arriva.

Check de reisplanner: Check de reisplanner:

We werken in 2024 vaker en langer aan het spoor dan ooit tevoren, voor beter en meer treinverkeer. Dit brengt steeds grotere uitdagingen met zich mee.
Lees hoe we hiermee omgaan

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers