Werkzaamheden tussen Almelo en Mariënberg: geen trein maar bus

Nieuws

22 oktober 2024

Tussen Almelo en Mariënberg vernieuwen we de treinbeveiliging, die is aan vervanging toe. Daarom rijden daar bussen in plaats van treinen tussen zaterdag 2 en maandag 11 november.

Treinbeveiliging aan vervanging toe

Op verschillende plekken in het noorden en oosten van het land is de treinbeveiliging aan vervanging toe. Treinbeveiliging is een belangrijk onderdeel van het spoor. Het systeem detecteert treinen en zet seinen, wissels en overwegen in de juiste stand. Zo kunnen treinen veilig van A naar B rijden. Daarnaast zorgt de vervanging voor meer beschikbaarheid op het spoor. De kans op storingen neemt af.

Voorbereidende werkzaamheden

In de afgelopen maanden is veel voorbereidend werk uitgevoerd. Langs het spoor zijn veel graafwerkzaamheden uitgevoerd en nieuwe kabels aangelegd. Het oude systeem wordt omgebouwd naar een nieuw systeem. Voordat het nieuwe systeem in gebruik wordt genomen, wordt het uitgebreid getest. Tijdens de ombouw en het testen kunnen er geen treinen rijden. Na de ombouw worden het oude systeem en de oude kabels verwijderd.

Plan je reis voor vertrek

Vanwege de werkzaamheden rijden van zaterdagnacht 2 tot maandagochtend 11 november 05.00 uur bussen in plaats van treinen tussen Almelo en Mariënberg. Raadpleeg een reisplanner of de website van Arriva/Blauwnet voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers